Certisys

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Certisys

3

Bio en Fairtrade: een duurzaam huwelijk

Al meer dan 30 jaar is Certisys actief als controle- en certificatie organisme gespecialiseerd in biologische landbouw. Dankzij haar dagdagelijks engagement op het vlak van Fairtrade sleepte het bedrijf onlangs een driesterren Fairtrade Award in de wacht.

Certisys staat garant voor het BIO-label op producten. Daarnaast positioneren zij zich ook op andere manieren als een belangrijke speler in duurzame ontwikkeling. Voor Certisys betekent bio veel meer dan een contract met een producent, een factuur of de toepassing van een regelgeving.  De organisatie wil op een geëngageerde manier inspelen op de noden van biologische landbouw.

Sinds 2006 voert Certisys ook de jaarlijkse controles voor Fairtrade producenten in opdracht van Fairtrade Belgium. Een win-win samenwerking waarin beide partners hun expertise gewaardeerd zien.

Certisys:

“Het huwelijk BIO – Fairtrade is voor ons een grote evidentie. Zowel historisch gezien als vanuit een toekomstige evolutie. We hebben dezelfde bezorgdheden en werken beiden de standaarden uit voor een regelgeving. Beide organisaties zijn gegroeid uit pioniersbewegingen die zich gingen organiseren om internationaal herkend te worden. Wij bieden bedrijven dan ook de mogelijkheid van een gecombineerde controle Fairtrade en BIO” legt Blaise Hommelen, verantwoordelijke van Certisys, uit.

Dit partnerschap illustreert eveneens hun MVO-beleid. Bij Certisys vinden de werknemers koffie, thee, suiker, koekjes, fruit en fruitsappen met het Fairtrade label.

“Wij maken gebruik van iedere gelegenheid om biologisch én fair te consumeren: op kantoor, tijdens vergaderingen, personeelsfeesten, verjaardagen maar ook via onze textielbestellingen. En dan zijn er nog de cadeaubons die we ons personeel hier geven als eindejaarsgeschenk. Deze driesterren Fairtrade Award is een bekroning voor ons dagelijks engagement. Het is ook een symbolische stap, net als de kaap van 1000 gecontroleerde én bio-gecertifieerde landbouwers die we juist haalde” besluit Hommelen.

Word een Fairtrade@Work bedrijf
Word een Fairtrade@Work bedrijf
Schrijf u nu in!
Kantine en Bedrijfsrestaurant
Een ruim aantal Fairtrade producten in uw maaltijden.
Beroepskledij
Gespecialiseerde leveranciers in Fairtrade katoen