Vivaqua

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Vivaqua

3

"In tegenstelling tot wat we eerst dachten, bleek al heel snel dat met identieke, of zelfs minder financiële middelen, het perfect mogelijk is om een switch te maken naar Fairtrade”, legt Christiane Franck, Algemeen Directeur van Vivaqua ons uit. “De koffie, een gegeerde drank in ons bedrijf, was het eerste product dat we onder handen namen, wat ons een Fairtrade Award met één ster opleverde.”

Een collectief engagement
"We hebben zeer duidelijk een actieve participatie ondervonden van ons personeel, dat erg trots was om deel te nemen aan deze dynamiek en nobele gang van zaken”, vervolgt Christiane Franck. “We hebben allerlei acties ondernomen. We hebben zelfs een oproep gedaan naar de artistieke talenten onder onze medewerkers, waaraan we vroegen om een kunstwerk te maken, gebaseerd op het Fairtrade concept. Foto’s tekeningen, alsook collages gerealiseerd voor deze gelegenheid, getuigden van de vruchtbare verbeeldingskracht van de deelnemers. Er werd een eerlijk ontbijt georganiseerd, om aan te tonen dat Fairtrade producten als fruitsap, koffie, thee, koekjes,… absoluut aan onze smaakverwachtingen voldoen."

Een positieve spiraal
Deze eerlijke initiatieven hebben er andere op gang gebracht: “Het heeft ons gemotiveerd om nog verder te gaan in onze manier van handelen, en enkel nog Fairtrade suiker te gebruiken, alsook Fairtrade producten voor te leggen aan onze distributeurs (chocoladerepen en andere zoetigheden). Wat de sleutel was voor een Fairtrade Award met twee sterren. De getuigenissen van onze medewerkers bewijzen hun bewustwording en de reële moeite die ze hierin staken met hun Fairtrade-engagement."

Noot van de redactie - In 2014 behaalde Vivaqua zijn Fairtrade Award met drie sterren.
 
Bron: http://www.agirdurablement.be/le-fairtrade-une-dmarche-qui-coule-de-source

Word een Fairtrade@Work bedrijf
Word een Fairtrade@Work bedrijf
Schrijf u nu in!
Kantine en Bedrijfsrestaurant
Een ruim aantal Fairtrade producten in uw maaltijden.
Beroepskledij
Gespecialiseerde leveranciers in Fairtrade katoen